Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Renk Enstitüsünden beklenen açıklama geldi: 2019 yılının trend rengi…

Her yıl Renk Enstitüsü tarafından düzenli olarak aralık ayında açıklanan bir sonraki yılın trend rengi bu yıl da açıklandı.

Her yıl Renk Enstitüsü tarafından düzenli olarak aralık ayında açıklanan bir sonraki yılın moda rengini açıklayarak tasarım, dekorasyon, moda gibi alanlarda yenilikler şekil veriyor. Bu kapsamda son yapılan açıklamada Pantone 16-1546 kodlu 2019 rengini ‘enerji veren v canlandıran’ renk tonu olarak adlandırmaktadır.

mercan rengi.jpg

20 yıla aşkın zamandır yapılan ve renkler üzerinde edilen deneyim sonrasında ‘mercan’ için doğallığın ve sanal gerçekliğin dengelenmiş olduğu bir mercek olarak tanımlamaktadır. Mercan rengi doğada enerjik bir renk açığa çıkarttığı ve bu rengin 2019 dekorasyon tarzından birçok alana dair damga vuracağını belirtti. Yapılan açıklamada, mercan rengi görkemli olduğu kadar gizemli bir ton olduğunda söylendi.

mercan-rengi-ev dekorasyonu.jpg

  • Dekorasyon da mercan rengi

Ev dekorasyon ile ilgili yeni tasarımlarım mercan rengi tonları ve kombin renkleri olarak beklenirken, daha çok koltuk takımları, perdeler ve ev dekoru üzerinde yoğunlukla kullanılacağı düşünülmektedir. Özellikle ev dekoru ve mobilyaların bu yıl %98 oranında kullanımı beklenen bu ton kişi üzerinde meditasyon etkisi oluşturacağa benziyor.

moda-tasarım-mercan rengi.jpg

  • Moda tasarımda mercan rengi

2019 dekorasyon peşine gelen giyim tasarımında da yine bu yıl büyük oranda mercan rengi kullanımı bekleniyor. Asalet, gizem ve doğallığın simgesi olarak belirlenen yeni yılın rengi; sıklıkla ayakkabılar, şallar, kabanlar ve gömleklerde kullanılacağa benziyor. Rengin hem kadınlara hem de erkeklere hitap eden bir tona sahip oluşu tasarımda hem erkekler için hem de kadınlar için kullanılacağı bilinmektedir.

mercan rengi psikolojik-etki.jpeg

  • Mercan renginin psikolojik yansıması

Bu güne denk yapılan tüm araştırmalarda görülmüştür ki renkler insan psikolojisinde oldukça derin ve etkili bir yere sahiptir. Bu renklerin içerisinde yer alan mercan rengi doğada mercan balığı, mercan bitkisi olarak bilinmektedir. Adrenalin, canlılık, enerji ve asaleti temizlerken bu ton çoğu zaman da neşe ve hareketin izlemini vermektedir. Yaz aylarında çok daha sık kullanılsa kış aylarında da makbul görülen sıcak tonlar arasında yer almaktadır. Gerek dekorasyon gerekse giysilerde soğuk kış aylarının sıcak görüntüsü olarak bilinen mercan rengi hem kadınlar hem de erkekler için ortak renkler arasında yer almaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler