Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Prefabrik evi neden tercih etmeliyim?

Hemen herkesin hayalinde yer alan tek katlı müstakil bir ev hayali vardır. Çoğunlukla bu hayalin gerçekleşmesi için ise oldukça fazla bütçe gerekmesi, hayalin birçok kişi tarafından gerçekleştirilemez olmasına neden olmaktadır.

Betonarme evlerin aksine çok daha az masrafla yapılabilecek olan prefabrik evler ise tek katlı ev yaptırmak isteyenler için oldukça gözde seçeneklerin başında gelmektedir. Kişilerin hayallerindeki evleri kurma planı hem bütçeden tasarruf edebilmek hem de zamandan kazanabilmek adına prefabrik evlerden yana olmaktadır.

Neden prefabrik ev tercih etmeliyim?

Prefabrik evler, yalnızca tek katlı olmayıp, birçok kata sahip olan, birçok odası bulunan yapıtlardır. İster müstakil, ister birçok katı olan evlerin kişilere sağlamış oldukları imkanların başında gelir. 50- 60 yıllık ömrü olan Prefabrik evler, betonarme bir evden çok daha fazla imkan sağlayabilmektedir.

Usulüne uygun bir şekilde inşa edildiğinde ise yıllarca hiçbir masrafı olmadan kullanılması mümkündür. İstenilen bölgeye yaklaşık 7-10 gün içinde kurulan prefabrik evler, hızlı kullanım imkanı ile de birçok kişiyi cezp etmektedir.

Betonarme bir yapıtın aylar sürmesi, ortaya çıkan sonucun ise prefabrik bir evden çok da fazla olumlu yönünün bulunmaması prefabrik eve olan ilginin artmasına neden olmaktadır.

Tek bir amaç için değilde birçok amaç için tercih edilebilecek kadar fazla seçeneği bulunan prefabrik evler, kişilerin yaz aylarında zaman geçirebilmeleri için, kış aylarında vakit geçirebilmeleri için yahut temelli yaşamaları için üretilen ve birçok katı bulunan yapıtlardır.

İster tek katlı müstakil, ister birçok katı bulunan, ister dubleks evlerin tercih edilmesi mümkün olup, evin konfor ve metre karesine göre fiyatlar değişmektedir. Kısacası tıpkı hayallerin sınırı olmadığı gibi Prefabrik ev modellerinin ve çeşitlerinin de sınırı bulunmamaktadır.

Prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Oldukça sık karşılaştığımız bir soru olan ‘’Prefabrik ev fiyatları’’ sorusuna yanıt olarak vereceğimiz cevap, tamamen evin genel bilgileri ile alakalıdır. Çok merak edilen ancak net fiyatlarla vermek için belli bilgilere sahip olmamız gereken Prefabrik ev fiyatlarında, tamamen istediğiniz evin metrekaresi, oda sayısı kullanılan malzemenin kalitesi gibi birçok sorunun cevabı net olarak verilmelidir. Bunun için birçok kişinin yaptığı gibi yaptırmak istediğiniz Prefabrik ev bilgilerini ustamgeliyor.com sayfasına girerek prefabrik kategorisinde karşınıza çıkan ‘’ücretsiz teklif al’’ yazılı butona tıklayarak karşınıza çıkacak olan talep formunu istediğiniz Prefabrik ev özellikleri doğrultusunda doldurarak sisteme girmesini sağlayabilirsiniz.

Bu sayede sistemde hizmet veren prefabrik firmaları tarafından tam olarak istediğiniz prefabrik evin ne kadar mal olacağını tarafınıza yollayacakları fiyat tekliflerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Hatta tarafınıza prefabrik firmaları tarafından sunulan fiyat tekliflerinden birini tercih ederek istediğiniz prefabrik evi fiyatta anlaştığınız firmaya kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Yaptırmak istediğiniz Prefabrik ev fiyatları sonucunda istediğiniz gibi hayallerinize uygun bir evde tasarlayıp yaptırabilirsiniz, tam tersi hazır olarak tasarlanan Prefabrik evlerden birini de tercih edebilirsiniz.

Prefabrik ev tercihinde nelere dikkat etmeliyim?

Prefabrik ev tercihinde dikkat edilecek belli başlı unsurlar bulunmaktadır. Dikkat edeceğiniz bu durumlar sayesinde kurulacak olan eviniz en iyi şekilde kullanılacak ve muhtemelen inşası süresince herhangi bir masraf çıkarmayacaktır.

Prefabrik olan evinizin en iyi şekilde kullanılabilmesi ve 50-60 yıllık uzun bir ömrü olması için mutlaka iyi malzemelerin kullanımı tercih edilmelidir. Kaliteli malzemeden kaçtığınız  takdirde eviniz size farklı yönlerden arıza çıkartacak ve aslında zamanında kaçmış olduğunuz prefabrik evin malzeme fiyatının 3 katı fazlasını arıza tadilatlarına ödemiş olacaksınız.

Bundan dolayı yapılacak olan evin mutlaka kaliteli malzemeden olmasına özen göstermelisiniz.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken işlem ise Prefabrik evlerin yapımında mutlaka uygulanması gereken özel yalıtım işlemidir. Bu durum hemen her Prefabrik ev yapımında hizmet veren firma tarafından uygulansa da bu işlemi yapmayan belli yerlerde bulunmaktadır. Her ne kadar yasal bir yaptırıma tabi tutulması gereken bir durum olsa da ev sahiplerinin bu konuda dikkatli olması ileride ev içindeki konfor ve yakıt tasarrufu için oldukça önemlidir.

Prefabrik ev fiyatları konusunda her ne kadar bütçenize uygun olanını tercih edecek olsanız da belli noktalarda paradan kesmeden işlem yapmanız ileride ev içinde uzun yıllar hiçbir sorun yaşamadan yaşayabilmenizi sağlayacaktır.

Tesisat işlerinde de mutlaka ehil ustalar ile çalışmalı gerek elektrik tesisatı gerekse su tesisatı usulüne uygun ve doğru bir şekilde yapılmalıdır.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler