Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Perde tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken maddeler

Hemen herkesin aklında olan bir ev stili vardır. Bu stile uygun koltuk alınır, halı alınır, masa alınır ve ev aksesuarları alınır ancak o evin ve istenilen dekorasyonun tam anlamıyla oturması için gerekli olan en önemli parçalardan biri perde seçimidir. Eğer perde seçiminizi doğru bir biçimde yapmazsanız yapmış olduğunuz dekorasyonun pekte bir anlamı kalmayacaktır. Buradan çıkan sonuç şudur ki, doğru bir perde seçimi dekorasyonda tamamlayıcı son nokta anlamına gelmektedir.

Doğru perde seçimi nasıl yapılır?

Tercih
edeceğiniz perde, dekore edeceğiniz odanın bir parçası olarak
görünmelidir. Şayet maliyetin azalması için evin her odasına tek tip perdeyi
asarsanız, yanlış bir görüntü oluşacağından emin olmalısınız.

  • Renk seçimi: Yukarıda da belirttiğimiz gibi perde ile dekorasyon arasında uyum olması gerektiği asla duvar boyası ile aynı renk olacak şeklinde algılanmamalıdır. Bunun zıttı olarak, odanıza benzersiz bir stil kazandırmak için farklı bir değişik ve kontrast renkleri kullanmaktan çekinilmemelidir.

  • Dekorasyon stilinizde rustik esintisi varsa vintage esintiler esintiler odanıza hakimse, pastel renkli perdeleri özgürce kullanabilirsiniz. Renk tercihinde diğer popüler yöntem perde seçimi yaparken mobilyalar ile aynı renkleri seçmektir.

        Bu tarz bir tercih yaparken mekanınızı monotolik ama sakin bir görünüm kazandırabilirsiniz. Özellikle odanızda nötr tonlar istiyorsanız, bu doğru bir tercih olacaktır. Elbette perde tercihi yalnıza dekorasyonun bir parçası olmayıp, ev içerisindeki mahremiyetinde önemli bir parçasıdır. Dışarıdaki gözlerin ev içerisine girememesini sağlayan en önemli zırh olarak kabul edilmektedir.

         Bundan dolayı da tercih edeceğiniz perdenin kumaşlarını seçerken dikkatli tercihler yapmanızda oldukça önemlidir. Örneğin; yatak odası ve çocuk odaları için çok daha ışık geçirmeyen kumaşlardan yana tercih yapmanız oldukça önemli bir tercih olacaktır. Kalın ve koyu tonlu olan perdelerin yeni bir katmanda eklemeniz mümkün olacaktır. Perde tercihi yaparken özellikle soğuk kış aylarında daha korunaklı bir olabilmesi için daha çok termal özelliği bulunduran kumaşların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu yöntem ile eviniz sıcaklığını korurken sıcak aylar geldiğinde ise dışarıdaki aşırı sıcak havayı eve sokmamak olacaktır. Ayrıca bahar ve yaz ayların da havadar, neşeli tüller de tercih edebilir evinizi renklendirebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler