Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Pencerelerin yalıtım sistemi; panjur sistemleri

Ahşap, plastik, PVC gibi maddelerden yapılan açılır kapanır panjur sistemleri kış aylarının kahramanı! İşte nedeni:

Ahşap, plastik, PVC gibi maddelerden yapılan açılır kapanır kapılar özelliğe sahip olan mekanizmalara panjur adı verilmektedir. Bu sistem uzun uzun yıllardır var olan ve hatta üzerine şiirler, şarkılar yazılan bir olgudur. Panjur sistemi daha çok pencerelerin dışına takılan ve takıldığı pencerede adeta bir yalıtım görevi gören bir uygulamadır. Ses yalıtımı ve ısı yalıtımı olarak rahatlıkla kullanılan bu sistemidir.

panjur sistemleri.jpg

Ahşap sistem yahut plastikten sistemden oluşan açılıp kapanabilir özelliğe sahip olan düzeneklere panjur adı verilir. Panjurlar, pencerelerinizi sizi dış etkenlerden koruyacak ve evinizdeki ses ve ısı yalıtımına güçlendirecektir. Basit yapılı panjurlarda menteşeler ile birleştirilmiş birçok kanat bulunmaktadır. Bu kanatlarla olan bağlantı sayesinde açılıp kapanabilir sisteme sahip oluyor ve sizler isteğinize göre bu durumu kullanabiliyorsunuz.

panjur sistemleri-ustamgeliyor.jpg

Panjur sistemi ile içeriden dışarı görülse de dışarıdan iç kısım görülmemektedir. Kış aylarınızda evinize girecek olan kar, soğuk hava ve rüzgâr da panjur sayesinde engellenecek ve sizlere ısı yalıtımı konusunda destek olacaktır. Soğuk hava, panjur ile pencere arasına dolarak evinize giremeyecektir. Yaz aylarında ise evinizin daha serin olmasına katkı sağlayacaktır.

panjur sisremi.jpg

Panjur sistemleri için en büyük avantaj, panjurun yalnızca dışarıdan kapatılmasının yeterli gözükmesi ve camın içeriden açık olmasının hiç etkilememesidir. Başlı başına bir yalıtım harikası olarak da bilinen panjur sistemleri, yalnızca evlerde değil aynı zamanda özellikle iş yerlerinde kullanılan, kapıları ve pencereleri dışarıdan gelen her türlü darbeye ve müdahaleye karşı koruyan bir üründür. Otomatik kepenk, günümüzde birçok kişinin kullandığı kepenk türlerinin başında gelmektedir.

kepenk ve panjur sistemi.jpg

En büyük nedeni ise otomatik kepengin kullanımının daha kolay ve pratik olmasıdır. Hırsızlara karşı iyi bir önlem aracı olan kepenkler, birçok iş yeri ve firma sahibi tarafından tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Kepenkler kullanım alanları ve çalışma mekanizmalarına göre farklılık göstermektedir. Örneğin; otomatik panjur gibi otomatik kepenk de dışarıdan görüş mesafesini engeller ve dışarıdan bakan biri için içerisi hiçbir şekilde görünmez. Kepenk kullanımı kullanışı itibariyle oldukça basit olsa da mekanik çalışma yapısına sahip olduklarından sizlere ufak tefek arıza çıkarabilir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler