Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Okullardan yayılan salgın hastalıklara dikkat!

Kalabalık ve havasız sınıflarda çoğalan ve yayılan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenler:

Okulların açılmasıyla başlayan yoğun tempo çocuklar için bir yandan iyi olurken bir yandan da oldukça yorucu bir durumdur. Onlar için hem sevindirici hem oldukça yorucu olan bu tempo için çocukların sağlıklı beslenmesi ve hastalıklara karşı dirençli olmaları gerekir.

OKULLARDA-SALGIN.jpg

Bütün yaz boyunca güneşe ve uykuya doyan çocuklar, artık saatleri kurarak erken kalkmaya ve tabi ki erken yatmaya kendilerini hızlı bir şekilde alıştırmalıdırlar. Yetersiz uyku, dersi algılamamasına mutsuz ve isteksiz olmasına neden olur.

okullarda salgın hastalık.jpg

Özlenen arkadaşlar, öğretmenler, sınıfların heyecanı ile başlanan Eğitim ve Öğretim yılı ile salgın hastalıklara da merhaba diyoruz. Değişen hava şartları, uyku düzeni ve yaşam koşulları vücudun direncini düşürüyor ve buda salgın hastalıkların hızla bulaşmaya başlamasına...

OKUL-TUVALETİ-.jpg

Tabi ki ortak kullanılan tuvaletlerin ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinin de büyük nedeni olsa da havasız ve kalabalık sınıflar da tüm bu salgın hastalıklar konusunda birer etkendir.

BAĞIRSAK ENFEKSİYONU.jpg

Okul döneminde oldukça fazla karşılaşılan bu hastalıklar incelendiğinde solunum yolu başta olmak üzere, bağırsak enfeksiyonları ve bitlenme gibi hastalıklara karşılaşılmaktadır.

sağlık-salgın hastalıklar.jpg

Salgın hastalıklardan korunmak için alınacak önlemler

  • Elin ve vücudun hijyenine özen gösterilmeli
  • Doğru, sağlıklı ve dengeli beslenme
  • Hava şartlarına uygun giyinme
  • Bol bol sıvı tüketimi
  • Düzenli uyku
  • Okulda yakın temaslardan kaçınma
  • Gerekliyse, uzman kontrolünde bağışıklık güçlendirici alma
  • Sağlık sorunu yaşandığında mutlaka doktora gitme.

sağlık.png

Çocukların okulda ellerini gereksiz yerlere sürmemesi, sık yıkaması oldukça önemli bir önlem olacaktır. Teneffüsler de sınıfın mutlaka havalandırması gerekir.  Aynı zamanda çocuklar için düzenli yapılan bağışıklık sistemi güçlendirici aşıların da düzenli yapılması gerekmektedir. Bulaşan hastalıkların, ağız, el yoluyla bulaşması ve daha sonra; yüksek ateş, ishal, ağır gribal enfeksiyon olarak ilerlemesinin önüne verilen tavsiyelerle mutlaka uyulmalıdır. Gerekli durumlarda sınıf öğretmeni ile konuşularak destek alınmalı.

çocuklarda-sağlık.jpg

Bu tarz salgın hastalıklar çoğaldıkça çocukların derslere olan ilgisini azaltıyor ve verimi düşürüyor. Verimi düşen çocuk hastalığın ilerlemesiyle birlikte okula uzun bir süre gidemeyerek derslerinden geri kalıyor. Hastalığın çocuğa her açıdan verdiği zararı önlem adına ciddi önlemler alarak sağlıklı bir eğitim yılı geçirmesi yönünde emek harcanmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler