Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Konforlu bir banyo için dikkat etmeniz gerekenler

Kullanışlı ve konforlu bir banyo için bilmeniz gerekenler;

Evlerde oldukça sık ve önemli kullanım alanlarından biri olan banyolar, gerek dekorasyonu gerek temizliği konusunda ayrı ilgi istemektedir. Her alanıyla farklı bir biçimde ilgilenmemiz gereken banyolar insan sağlığı için temizliği konusunda oldukça hayati bir önem taşırken konfor ve şık görüntüsünün yerinde olabilmesi için de gerekli dekorasyon dokunuşuna ihtiyaç duymaktadır.

banyo konforu.Jpeg

Ülkemizde tasarlanan banyolar genel itibariyle küçük ve doğal ışıktan uzak dizayn edilmektedir. Bu nedenle yapılacak çeşitli tasarımlar banyolarınızı daha kullanışlı bir hale getirebilecektir. Ev içerisinde günün yorgunluğunu atabildiğimiz, kışın sıcak yazın ılık bir duş alarak rahatlayabildiğimiz alanlardan biri olan banyolar dekorasyon konusunda oldukça özen isteyen alanlardan biridir.

banyo-tadilat-dekorasyon.jpg

Banyo dekorasyonu için konforun önemi

Banyo dekorasyonu yaparken ilk olarak ön planda tutulması gereken konulardan biri olan konfor, rahat bir yaşam alanı oluşturabilmeniz için oldukça önemlidir. Banyonuzu daha ferah bir yer haline getirebilmek için çeşitli banyo dizaynlarını sizler de uygulayabilirsiniz. Bu kapsamda yapılabilecek basit ama etkili yöntemler bulunmaktadır.

beyaz-banyo-dekorasyonu.jpg

İlk olarak belirtmek gerekirse banyonuzda ağırlıklı olarak beyaz renk kullanarak ortamın daha aydınlık ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız ufak siyah ve tonlarına sahip parçalar ile de zıtlık oluşturabilmeniz mümkün olacaktır. Bütün bunların yanı sıra banyonuzda küvet veya jakuzi seçenekleri ile de oldukça güzel bir görünüm elde edebilmeniz mümkün olacaktır.

banyo-ustamgeliyor.jpg

Eski banyolarda yenileme işlemi

Banyonuz yıpranmış yahut eskiyse banyolarda nem ve bu sebeple de çürüme gibi durumlara sık rastlanır. Ayrıca yine nem sebebiyle çeşitli haşerelerin de banyonuzu istila etmesi hiçbir şekilde istenmeyecek bir durumdur. Tüm bunların yanı sıra sadece eski görünüm için dahi banyonuzu yenilemeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu durumda banyo dekorasyonu öncesi sağlıklı, rutubetsiz bir ortama sahip olmak ve daha sonra banyo dekorasyonuna geçmek olacaktır.

banyo yenileme.jpg

Banyo yer döşemesi tercih edilirken suya dayanıklı malzemeler kullanılması son derece önemlidir. Zira sürekli olarak ıslanacak zeminlerde su sebebiyle çürümeler oluşabilir. Bunun için en iyi banyo yer döşemesi tercihi olarak fayans ve seramikleri önermek mümkündür. Açık renkli fayanslar sayesinde son derece güzel bir görünüm elde etmek mümkün olmakta ve aynı zamanda uzun ömürlü yer döşemeleri elde etmek mümkün olmaktadır.

banyo dolabı ustamgeliyor.jpg

Banyolarınızın zeminlerini çeşitli kaplama araçları ile kaplayabilmeniz mümkündür. Bu sayede daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu kaplamalar arasında linolyum, laminat ve fayans gibi çeşitli alternatifleri düşünebilirsiniz. Fakat ahşap kaplamalar yaparken dikkatli olmanızda fayda bulunmaktadır. Zira ahşap kaplamaların sudan etkilenerek şişmeleri ve çürümeleri söz konusu olabilir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler