Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kasım ayı içinde bol bol tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler

Uzmanlar uyarıyor; Mevsime özel beslenmek birçok hastalığı önlüyor.
İşte kasım ayında bol bol tüketilmesi gerekenler meyve ve sebzeler…

Hoş geldin kasım.

Her meyve ve sebzenin kendine ait ayında tüketilmesinin oldukça faydalı olduğu ve vücuda ancak bu şekilde tam manada fayda sağlayabileceği ilkokul çağlarında öğrenmiş olduğumuz faydalı bilgilerdendir.

kasım ayı- meyve-sebze.jpg

Kasım ayı için merhaba derken, bu ayda bizlere sunulmuş olan bol vitaminli nimetlerin neler olduğunu ve hangilerini ne kadar tüketmemiz gerektiğini göreceğiz. İşte uzmanların kasım ayında ne yenir sorusuna cevabı;

sağlık-sebze-meyve-kasımayı.jpg

Soğuk havaların iyiden iyiye hayatımıza girmesi ile vücut dirençlerinin ve bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalıklarında beraberinde gelmesine neden olmaktadır. Kasım ayının içerisinde şimdi sıralayacağımız besinleri sofranızdan ayırmazsanız bağışıklık sisteminiz güçlenirken hastalıklara karşıda çok daha dirençli olabilirsiniz.

kasım-ayı-sağlık.jpg

Kasım ayı sebzeleri:

Ispanak, pırasa, kırmızılahana, havuç, yer elması, lahana, şalgam, Kırmızıturp, beyaz turp, karnabahar, bal kabağı, kırmızı pancar, kereviz, pazı.

kasım-ayı-sebzeleri.jpg

Kasım ayı meyveleri:

Üzüm, alıç, zeytin, elma, kızılcık, kuşburnu, üzüm, yaban mersini, ceviz, armut, muz, ayva, mandalina, limon, nar ve greyfurttur. Kasım ayında tüketeceğiniz meyveler içerisinde bol miktarda C vitamini bulunur ve bu meyveleri tükettiğinizde soğuk algınlığı, grip gibi kış hastalıklarına yakalanmadan çok daha sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz.

kasım-ayı-meyveleri-ustamgeliyor.jpg

Kasım ayı balıkları:

Uskumru, lüfer, palamut, torik, tekir, hamsi ve çipura. Balık, kış aylarının vazgeçilmez vitamin depolarından biridir. İçerdiği omega-3 başta olmak üzere A vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B12 vitamini, D vitamini ve E vitamini ve folik asit, sodyum, kalsiyum,  selenyum bulunmaktadır.

kasım-ayı-balıkları.jpg

Omega-3 deposu olan balığın özellikle kışa girereken bol bol tüketilmesi ve çocuklara yedirilmesi hem zihin hem de beden sağlığı için oldukça önemlidir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler