Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Horlama neden olur çözümleri nelerdir?

Birçok seviyesi olan horlama sorunu ve tedavilerini öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Asırlardır insanların en rahatsızlık duyduğu konulardan biri olan ''horlama'' hem kişiyi hem de çevresindekileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Horlamanın çeşitli boyutları ve dereceleri bulunmaktadır. Buna göre de horlama tedavisi uygulanmaktadır.

horlama.jpg

Horlamanın tek bir nedeni bulunmamaktadır. Belli başlı sebeplere dayalı olan horlama sorunu çoğunlukla şu sebeplere dayalı olmaktadır.

horlama tedavisi nasıl olur.jpg

  • Bademcik (büyük) ve geniz eti olması ki bu neden çoğunlukla çocuklarda nadiren ise yetişkinlerde görülmektedir.
  • Olması gerektiğinden daha fazla kilo.
  • Boynun kalın, kısa ve boyun çevresinin 40 santimden fazla olması.
  • Sigara, alkol.
  • Yanlış yastık kullanımı.
  • Yanlış yatma pozisyonu.

horlama-tedavisi.png

Horlama tedavisi nasıl olur?

 Horlama konusunda tedavi için ilk olarak horlamanın nedeni araştırılır ve tespit edildikten sonra gerek medikal tedavi yöntemleri ile gerek cerrahi operasyonla gerekse ilaç tedavisi ile çözülebilmektedir. Büyük bademcik ve geniz eti sorunlarında daha çok kolay cerrahi operasyonlarla müdahale edilmektedir.

hormlama protezi.jpeg

Kimi zaman ağız çene protezleri, uyku sırasında horlandığı zaman uyarıcı etki yapan cihazlar ve bunun içerisine uygulanan nefes ve burun açıcı ilaçlar kullanılabilmektedir.

horlama-rahat-uyku.jpg

Horlamada çözüm olabilmesi adına evde uygulayabileceğiniz bazı tedavi yöntemleri ise hem bitkisel hem de uyuma düzeni ve pozisyonu ile alakalıdır. Örneğin; uyumak için yatağa yattığınız da sırt üstü uyumamaya özen gösterin ve yan bir pozisyonda (sağ tarafınıza) yatarak uyuyun. Böylece horlamanız büyük oranda azalacaktır.

grip-horlama.jpg

Gribal enfeksiyonlar için horlamada tedavi yöntemleri ise çoğunlukla bitkisel şekilde olmaktadır. Nane yağı, bir tutam taze nane veya kuru naneyi bir bardak soğuk suya ekleyerek soğuk algınlığından dolayı gerçekleşen horlamayı önleyebilirsiniz.

ısırgan otu.png

Yine doğal diğer yöntem ise ısırgan otu çayıdır. Horlama sorununa çözüm olmaktadır. Bir tutam ısırgan otunu 10 dakika kadar kaynatın ve yine 10 dakika kadar beklettikten sonra ister gargara yaparak ister içerek kullanın. Bu işlem düzenli yapıldığı takdirde ise horlama sorunu en aza inmekte ki bünyelerde ise tamamen yok olmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler