Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hamile olup çalışan anne adayları için sağlıklı beslenme önerileri

Çalışan anne adayları, yoğun iş temposu ile beslenmelerini aksatarak bebeğin gelişimi olumsuz etkiliyor. Hamileler için beslenme önerileri:

Çalışan ve aynı zamanda hamile olan anne adayları, yoğun iş temposu ile birlikte dengesiz beslenerek çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Ya oldukça az beslenen ya da aşırı fazla beslenilen gıdalar çocuğa ve anneye zarar veriyor.

çalışan-hamileler.jpg

Hamilelik dönemi annenin düzenli ve etkili beslenmesi oldukça önemli bir noktadır. Eğer çalışan bir gebeyseniz, beslenmenize daha fazla dikkat etmelisiniz. Bu dönemde tüm besin gruplarında yeterince alarak doğru beslenme ve vitamin sağlanmalıdır. Fakat bu dönemde çoğunlukla anne adayları kontrolsüzce beslenerek vitamin ihtiyacı yerine hızlı bir kalori artışı yaşamaktadırlar.

hamileyken-beslenme.jpg

Olması gereken günlük sizin ve bebeğinizin enerji ihtiyacını karşılamak için 300 kaloriye ihtiyacı vardır. 300 kalorinin dışında alınan tüm kaloriler vücuda fazladan girmektedir ve yağ olarak annenin vücudunda depolanmaktadır. Gelişme sürecindeki bir bebeğin bol bol protein ihtiyacı vardır. Annenin de bu süreçte gerekli orantıda protein tüketmesi gerekir. Bu yüzden çalışan bir anne adayının yanında taşıyabileceği sağlıklı gıdalar alması gerekir.

protein.jpg

Hamile bir kadının günlük (fazladan) 10 gr proteine ihtiyacı vardır. Bu yüzden kişinin iş yerinde veya evde mutlaka güne protein ağırlıklı gıdalarla başlaması gerekir. Süt, yumurta, peynir gibi gıdaları tüketmeyi de asla ihmal etmemelidir.

ara öğün.jpg

Ara öğünler için annenin ceviz, fındık, badem gibi sert kabuklu gıdaları tüketmesi doğru olacaktır. Bu dönemde makarna, pilav gibi karbonhidratların çok daha az tüketilerek et, balık, tavuk, yoğurt, süt gibi protein ağırlıklı beslenmesi bebeğin ve annenin sağlığı için gerekli bir durumdur. Çalışan anne adaylarına beslenme önerileri olarak gereksiz karbonhidrat alımının anneye yalnızca kalori olarak döneceğini ve çocuğunuza bu dönemde proteinin gerektiğini asla unutmayın.

yemek-hamilelik-sağlıklı beslenme.jpg

Ofiste yemek yerken ne tükettiğinizi bilin. Rast gele ve kızartma, hamburger türü oldukça tüketmemeye çalışın. Tercihlerinizi daha çok yeşillikten yana kullanın ve tabi ki et, balık, tavuğu da unutmayın. Bu gıdalarında olabildikçe haşlanmış, ızgarada pişmişini tercih edin. Derin yağ tavaları içerisinde kızaran gıdaların size faydası yerine ciddi zararları olduğunu unutmayın.

hamileyken su tüketii.jpg

Gün içerisinde sürekli oturmaktan ve hamilelikten dolayı ellerde, ayak ve bacaklarda oluşan ödemlerin çözümü ise bol bol su ve yürüyüş yapmak olacak. Evinize dönerken 1 durak geride inerek yürüyebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler