Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Halılarınızı halı yıkama firmalarında yıkatmanız için geçerli nedenler

Evde kendi imkanlarınızla temizlediğiniz, yıkadığınız halıların istenilen hijyene ulaşmaz işte yapmanız gerekenler;

Halı yıkama firmaları hayatımıza girdiğinden bu yana işlerin oldukça hafifledi. Bundan uzun yıllar önce çok daha sıkıntılı bir iş olan ve ciddi insan gücü ile ciddi su israfına sebep olan halı yıkama işi, halı yıkama firmalarının faaliyete geçmesi ve yaygınlaşması ile tüm bu sorunları ortadan kaldırmıştır.

evde-halı-yıkama.jpg

Neden halı yıkama firmalarını tercih etmeliyim?

Halı yıkama şirketleri konusunda ilk dönemlerde oldukça ön yargılı olan ev hanımları, yıllar geçtikçe çok daha yumuşak ve ılımlı yaklaşımlar göstermektedir. İnsan gücü ile yıkanan yalının yeterince bakterilerinden arınmadığını söyleyen uzmanlar, halı yıkama makinaları ile insan teninin dayanmayacağı oranda yüksek sıcaklık ile yıkanan halılarda bakteri kalmadığını belirtmektedir.

Halı yıkama makinası.jpg

Özellikle emekleme döneminde olan bebeği olan anneler için oldukça önemli bir konu olan halı yıkama işi ciddi önem taşımaktadır. Gelişmiş olan halı yıkama makinaları sayesinde her halının cinsine göre yıpratmadan ve soldurmadan yapılan işlemde halının derinlemesine temizlenmesine ve en dip köşelerdeki bakterilerin yok edilmesine olanak sağlamaktadır.

halı yıkama ustamgeliyor.jpg

Ev hanımlarının kabullenmekte zorlandığı ancak yakından tanıdıktan sonra benimsediği halı yıkama şirketleri ilk olarak yaşlı ve çalışan kişiler tarafından kullanılmaya başlamıştır. Halıların hala insan gücü ile yıkandığı şehirlerin olması bu konuda İstanbul’un ne kadar önde olduğunu göstermektedir.

hali-yikama.jpg

Halı yıkama firmaları dışında tüm temizlik işleri için de özel firmaların olması talebin fazlalığından kaynaklanmaktadır. Bu tarz temizlik sektörlerinde oluşan artışın nedeni ise kadınların temizlik hayatına atılması ve zamanlarının çoğunu iş yerlerinde ve ofislerde geçirmeleridir.  Halı yıkama firmaları içerisinde  makinalar ile yıkanan halıların istenilen hijyene ulaşabilmesi için yüksek miktarda sıcak su kullanımı ve doğal olan halıya ve insan sağlığına zarar vermeyen özel üretilen halı yıkama şampuanları kullanılmaktadır.

Halı Temizliği-ustamgeliyor.jpg

Bundan yıllar önce her yaz dönemi geleneksel yöntemlerle yıkanan halılar soğuk su ile ve kalıp sabunlarla yıkanarak yalnızca yüzeysel temizlik elde edilmiştir. Bu nedenle farkında olmadan halıdan kaynaklı alerjik aslım gibi daha birçok alerjik hastalık kronik bir hal alarak özellikle çocuklarda oluşmuştur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler