Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Grip için en etkili bitki çayları

Bitki çayları, saymakla bitmeyen birçok hastalığa tedavi olarak kullanılmaktadır.

Yaradan’ın doğa aracılığıyla bizlere sunduğu bin bir çeşit bitkinin, insan sağlığı için yaratıldığı bilinen bir gerçek olup doğru şekillerde kullanıldığında sağlıklı yaşayabileceğiniz bir yoldur.

bitki çayları ustamgeliyor.jpg

Özellikle kış ayları olmak üzere, yaz, ilk bahar, son bahar gibi tüm mevsimlerde kullanabileceğiniz bitki çayları, saymakla bitmeyen birçok hastalığa tedavi olarak kullanılmaktadır.

bitki çayı ustamgeliyor.jpg

Özellikle Osmanlı zamanında tedavi olarak bir tek bitkilerin kullanılması ve çok ciddi hastalıkları tedavi etmesi, bitkilerin gücünün hafife alınamayacak cinsten olduğunun ispatıdır. En çok kullanılan ve kullanıldığı hastalığa şifa veren bitki çaylarını sırayla yazalım.

Grip için bitki çayları;

ada çayı ustamgeliyor.jpg


Ada çayı

Ada çayı özellikle kış aylarının vazgeçilmezi haline gelmekle birlikte bal, zencefil gibi karışımlarla güçlü bir grip çayı, boğaz iltihap sökücüsü haline gelmektedir. Sıcak tüketmek isteyenler için günde iki fincan tüketimi faydalı olacaktır. Soğuk tüketmek için de gargara yöntemi aynı iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır. Hamilelerin kullanmamaları gerekir.

karahindiba çayı ustamgeliyor.jpg


Karahindiba çayı

Ağız içindeki yaralardan bronşite kadar grip gibi birçok sorunun tedavisinde kullanılan karahindiba çayı, bağışıklık sistemi güçlendirdiği ve toksinleri vücuttan attığı da bilinmektedir.

papatya çayı ustamgeliyor.jpg


Papatya çayı

Papatya çayı daha çok sakinleştirme ve uyutma özelliği ile bilinen bir bitki çayıdır. Bitki çayları içinde en çok kimyasal bileşen içeren papatya çayı, bu özelliği ile vücudun virüslerle savaşmasını ve beyaz kan hücrelerinin çoğalmasını sağlamaktadır. Grip olunduğu taktirde günde 3 fincana kadar içilmesi faydalı olacaktır.

ginseng çayı ustamgeliyor.jpg


Ginseng çayı

5000 yıllık bir geçmişe sahip olan ginseng çayı bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı vücudun direncinin artmasını sağlayan çaylar arasındadır. Günde 2-3 bardak içiminin vücuda zarar vermemesi, fakat 5-6 bardak içiminde öfke ve uykusuzluk hali oluşumuna neden olması muhtemeldir.

Grip oluşumunda bitki çaylarının yanı sıra, sarımsak, bol C vitamini tüketimi ve ellerinizi daha sık yıkamanız da grip enfeksiyonlarından korunmanıza yardımcı olacaktır. Grip için tüketeceğiniz bitki çaylarınızı kronik bir rahatsızlık veya düzenli kullanılan ilaç alımı, hamilelik gibi durumlarda doktorunuza danışarak tüketmeniz daha doğru olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler