Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evinizde uygulayacağınız 3 kural ile elektrik tasarrufu yapmanın yolu

Ev bütçenizi kontrol altında tutabilmek adına kullanılan elektrik miktarınızı gözden geçirmenin zamanı gelmedi mi sizce de?

Ev bütçenizi kontrol altında tutabilmek ve evrenin geleceğini koruyabilmek adına kullanılan elektrik kullanımınızı gözden geçirmenin zamanı gelmedi mi sizce? Yalnızca birkaç basit önlem ile elektrik faturanızda inanılmaz bir fark oluşturmaya ne dersiniz?

enerji-tasarrufu-yöntemleri.jpg


Kural 1: Elektrik tasarrufu yapmak için ilk kuralınızın eviniz için alacağınız tüm elektronik aletlerin enerji tasarrufu sağlayan ürünler olması gerektiğidir.  Evinizde var olan ampullerin enerji tasarrufu sağlayan modeller ile değiştirmekle işe başlamalısınız. Yenileyeceğiniz ampullerin hem daha uzun süreli kullanılacağınız hem de enerji tasarrufu yapacağını bilmelisiniz. Beyaz eşyalar ve ev gereçleri satın alınırken de mutlaka enerjiyi az kullanan ürünlerden yana yapmalısınız. Çoğunlukla az yakan ürünler çok daha pahalı olsa da o an ödeyeceğiniz paranın on mislini faturanızdan tasarruf edeceğini asla unutmamalısınız.

elektrik-tasarrufu-eden-eşyalar.jpg

En sık yapılan hata olan beyaz eşya alımında az yakan ürünleri daha maliyetli görerek daha uygun gördükleri ve daha fazla yakan ürünlerin alınması elektrik faturası konusunda oldukça maliyetli sonuçlara neden olmaktadır. Bundan dolayı da yapılan tasarrufun hem bütçe refahı hem de evren güvenliği için tasarruflu beyaz eşyaların kullanımı şarttır.

LED-AMPUL-tasarruf.jpg

Kural 2: Isı ve ışıkta doğal kaynakların kullanımı ise yine oldukça ciddi bir elektrik tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır. Elektrik faturası konusunda ciddi yükselişlere neden olan ısı ve ışık kullanımında her zaman elinizdeki doğal kaynakları değerlendirmelisiniz. Örneğin; gün içerisinde ışıktan daha fazla yararlanabilmek adına hava sıcaksa camlarınızı değilse de yalnızca perdelerinizi tamamen açmanız olacaktır. Şayet balkon, teras, bahçeniz varsa burada var var olan aydınlatmaları güneş enerjisi ile çalışan ışıklandırmalardan yaparak enerji tasarrufu konusunda oldukça faydalı adımlar atmış olursunuz.

tasarruf.jpeg

Evinizde akşamları gereksiz olan alanların ışıklarının yanmamasına, hatta mümkün oldukça ailecek bir odada vakit geçirmenizde ciddi oranda elektrik tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.

kurutma makinası-tasarrufu.jpeg

Kural 3: İhtiyaç dışı elektrik kullanımı yapmayın. Bu maddede gerekli olanın ne olduğunu ve neye göre ne kadar gerekli olduğunu da gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın. Bunun için ilk olarak alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizde fayda olacaktır. Örneğin yıkanan çamaşırların kurutucu makinası kullanılarak kullanılması ciddi bir elektrik ve enerji kaybına neden olacaktır. Bunun yerine çamaşırların kendi halinde rüzgâr ile kuruması çok daha tasarruflu ve sağlıklı bir yöntemdir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler