Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

En sık yapılan temizlik hataları

Kültürümüzde ev temizliği kadınlara ait gibi görünse de bu işin günümüzde cinsiyeti olmadığını göstermek artık pekte zor değil.

Ev temizliği dendiğinde mecburiyeti bir tek kadınlara ait bir işmiş gibi algının oluşması, aslen böyle bir kuralın olmadığı, kadınlarında artık iş hayatına atılmış olmasıyla göze batan bir algı haline geldi.

ev-temizliği (2).jpg

Kültürümüzde ev temizliği kadınlara ait gibi görünse de bu işin günümüzde cinsiyeti olmadığını göstermek artık pekte zor değil. Buna en büyük örnek ise büyük temizlik şirketlerinin profesyonel ekiplerinin çoğunlukla erkek olmasıdır.

temizlik fiyatları ustamgeliyor.jpg

Kısacası asıl önemli olan temizliği kimin yaptığından çok yapan kişinin hijyen ve sağlık kurallarına uygun yapıp yapmadığıdır. Keza toplumda ev temizliği konusunda oldukça sık yapılan belli bölümler vardır ki sağlık açısından hiç parlak sonuçlar doğurmamaktadır.

ev-temizligi-.jpg


İşte en sık yapılan temizlik hataları:

-  Ev içerisinde silinmesi gereken yerlerin bezlerinin her biri ayrı ayrı olmalıdır. Örneğin; mutfak için kullanılan bir bezin asla mutfak dışı kullanılmaması gerekir. Aynı zamanda da mutfak içinde asla yere sürülmemesi de yine sağlık için hayati önem taşımaktadır. Halı temizliği için uygun şampuan seçilmeli ucuza kaçılmamalıdır.

toz-bezi.jpg

Bir bez ile hem tozları alıp hem camları silip en son da yerleri silerseniz ciddi hastalıklara yol açacaksınız demektir. Yer silmeseniz bile cam silerken camın dış kısmına sürmeniz bile aynı bezi evin hiçbir yerinde kullanmamanız anlamına gelmektedir. Her bir temizlik malzemesi yalnızca kendi yerinde kullanılmalı ve birbirine karıştırılmamalıdır.

ev-temizligi.jpg

- Temizlikte yanlış yöntemler konusunda yine en sık yapılan hatalardan biri tuvalet ve banyo temizliğinde yapılmaktadır. Tuvaletin, klozetin yıkanması için üzerinden birkaç gün geçmesini beklemek ciddi boyutta hastalıklara neden olacaktır. Tuvalet her gün düzenli olarak yıkanmalı ve yıkama işleminden 10 dakika önce çamaşır suyu ile bekletilmelidir.

ev- temizlik- işi.jpg

Ev temizliğinde en sık yapılan ve hastalanmalara, mikrop üremelerine en fazla sebep olan bu temizlik hatalarının dışındaki diğer temizlik kurallarına uyularak temizleme işlemi yapılmalı ve sağlık için belli bir temizlik düzeni oluşturulmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler