Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

En sık karşılaşılan 3 ofis hastalığı

Çalışma hayatının büyük kısmı masa başında geçenler, işte bu yazı sizler için.

Çalışma hayatının büyük bir kısmını masa başında geçiren kişiler, çoğu zaman iş yoğunluğu nedeni ile yemeklerini dahi masa başında yiyebiliyor. Mola verme fırsatı olmadan çalışan ofis çalışanları iş yoğunluğu sebebi ile belli sağlık sorunları ile karşı karşıyadırlar.
Uzmanlara göre en sık karşılaşılan ofis hastalıkları ise şöyle:

sırt ve bel ağrısı.jpg

  • Devamlılık gösteren sırt ve bel ağrısı

Ofis hastalıkları denildiğinde kronik olarak gerçekleşen sırt ve bel ağrılarından söz etmeden olmaz. Belli bir şekilde uzun süreli olarak ergonomik olmayan ofis sandalyelerinde oturmak, hareket eksikliği, iş stresi gibi durumlarla birlikte ortaya çıkan bu tarz sırt ağrıları, diğer yandan da omurgada bulunan disklerde eğilmelere ve bozulmalarda neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü ise ofis sandalyenizde bel destekli, sırt yapısına uygun bir ofis sandalyesi kullanmak olacaktır. Yoğun çalışma halinizde saat başı belinizi esnetmeniz ve hareket etmeniz de oldukça faydalı bir çözüm olacaktır.

sinir-sıkışması.jpg

  • Sinir sıkışması

Devamlı olarak aynı işlemleri tekrarlamanın sonucu olarak el bileğindeki median sinirlerinde meydana gelen bir hastalık olarak bilinmektedir. Diğer bir ismi ise Karpal Tünel Sendromu olarak bilinen bu rahatsızlık, ‘’baterist hastalığı’’ olarak tabir edilir. Uzun saatler bilgisayar başında
çalışan ve mouse kullanan ofis çalışanlarında da oldukça sık görülememektedir.

sinir-sıkşması.jpg

Ağrılı olan bu hastalık, çalışma verimini oldukça düşürebilir. Hastalık anlaşıldığında mutlaka ilerlemesine engel olacak çözümler bulunmalı, bir uzmandan destek alınmalıdır. Bu sorunun çözümü ise özellikle yoğun bir şekilde bilgisayar kullanıldığında mouse için el bileğinizin altına yumuşak bir destek koyarak o şekilde işlem yapmanız olacaktır. Şayet hali hazırda sinir sıkışması rahatsızlığı yaşıyor ve ağrı çekiyorsanız gün içerisinde 4,5 kere mendil silkeleme hareketi yaparak bileklerinizin esnemesine ve rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

göz- ofis-hastalığı.jpg

  • Göz problemleri

Ofis çalışanları gün içerisinde en az 8 saat boyunca mavi ışık saçan bilgisayar ışınlarına bakarak çeşitli göz problemleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu tarz göz problemleri içerisinde en sık görülen problemlerin başında da göz kuruması gelir. Bilgisayar ekranlarının yaymış olduğu mavi ışık devamlılık gösteren göz ağrısı, göz tansiyonu gibi ciddi boyutlu göz hastalıklarına da neden olabiliyor.

mavi-ışık-ustamgeliyor.jpg

Bu problemin çözümü ise bilgisayar başında olduğunuz sürelerde mavi ışık filtresi olan gözlük kullanmanız ve belirli aralarda gözünüzü bilgisayardan ayırarak dinlendirmeniz olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler