Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Elektrikli Isıtıcıların Kontrolü Ve Bakımı

Elektrikli ısıtıcıların kontrolü ve bakımı konusunda en tecrübeli ustalar ustamgeliyor.com’da sizi bekliyor.

Elektrikli aletlerinizin bakım ve onarımları Ustamgeliyorda elektrik tesisatı hizmeti kapsamında başarıyla sunuluyor.

Elektrik Tesisat İşlemleri

Evlerde ve iş yerlerinde zaman zaman yaşadığımız sorunlardan biri elektrik arızaları olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle elektrik kesintisi ardından yüksek voltajla gelen elektrik dalgalanmaları elektrikli cihazların arızalanmasına neden olabiliyor. Elektrik dalgalanmaları Sonbahar ve Kış aylarında daha yoğun yanşıyor. Özellikle büyük şehirlerde bu dalgalanmaların yaşanması ne yazık ki kaçınılmaz oluyor.

Sonbahar ve Kış aylarının gelmesiyle doğru orantıda havalarda soğuyor ve insanlar ısınmaya ihtiyaç duyuyorlar. Kombilerin veya elektrikli ısıtıcıların devreye girmesi ile elektrik kullanım yükü artıyor. Elektriğe olan bu gereksinim yükü arttırdıkça elektrik dalgalanmaları meydana geliyor. Hal böyle olunca elektrikli cihazlar yüksek veya alçak voltajdan dolayı arızalanıyor. Bu durumda tüketicilerin elektrik tesisat ustası arayışları rağbet gösteriyor

Elektrik Dalgalanması Çözüm

Voltaj dalgalanması çözümlerine çare bulmak elbette mümkündür. Ancak bu durum elektrik kesintisinin önüne geçmeye çözüm değil. Yalnızca elektrik dalgalanmalarından dolayı elektrikli cihazların arızalanmasına önlemek almak açısından mümkündür. Elektrik ustası veya ustaları voltaj dalgalanmalarından dolayı cihazların zarar görmemesi için regülatör kullanmanın yararını hizmet verdikleri müşterilerle paylaşırlar. Regülatör kullanarak cihazların zarar görmesi önemli ölçüde önlenebilir. Böylece tüketiciler en az maliyetle bakım ve onarım hizmetinden kazançlı çıkabilirler.

Elektrikli Cihazların Bakımı Ve Onarımı

Elektrikli ısıtıcınızı ilk defa kullanıyorsanız ilk çalıştırmadan sonra biraz hoş olmayan koku duyumsanması normaldir. Isıtıcınızda LED göstergeleri var ise ısıtıcının normal çalışıp çalışmadığı LED göstergelerinden kolaylıkla anlaşılabilir. LED sensör ışıklar kısa süreli olarak örneğin 2 saniyede bir yanıp sönüyorsa ısıtıcınızın problemsiz çalıştığına emin olabilirsiniz. Sensör ışıklar kesintisiz yanıp sönüyorsa genellikle ısıtıcıda bir arıza olduğundan şüphe edilir. Bu durum da bir elektrik tesisatçısından hizmet almanız faydalı olacaktır.

Elektrikli Isıtıcıların Voltaj Değeri

Ardarda yanıp sönen ısıtıcının voltaj değerinin ölçümü yapılmalıdır. Elektrikli ısıtıcılar standart olarak 230 VI olmaktadır. Isıtıcının kapasitesi veya büyüklüğü arttıkça voltaj değerinin artması da olağandır. Isıtıcıların verimli çalışmasını sağlamak için elektrik tesisat işlemleri kapsamında hizmet veren ustalardan cihazın toz temizliği yapmaları vb. bakım hizmetleri alınmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler