Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İş verimini arttırmak için doğru ofis temizliği nasıl olur?

Birçok kişinin zamanının büyük bir bölümünü geçirmiş olduğu ofisler, tıpkı evlerde olduğu gibi olabildiğince dikkatli bir şekilde dezenfekte edilmesi gereken alanlardır. Çalışanların sağlıklı, konforlu ve verimli bir şekilde çalışabilmeleri için çok önemli bir yere sahip olan düzenli ofis temizliği, her gün düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir.

Yapılması gereken düzenli ofis temizliği, tıpkı ev temizliğinde olduğu gibi belli bir düzen ve aslında yazılı olmayan kurallara sahiptir. Ev hanımlarının her gün düzenli olarak yapmış oldukları ev temizliğinde nasıl bir intizam varsa ofis temizliği konusunda da belli bir intizam bulunmaktadır. Bu düzen üzerine yapılacak olan ofis temizliği sayesinde çalışma alanlarında sağlanacak olan hijyen ve konfor, çalışanların verimini arttırarak çok daha ferah bir ortamda çalışılmasını sağlayacaktır.

Ofis temizliği nasıl yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ofis temizliği konusunda tıpkı ev temizliğinde olduğu gibi belli bir düzene ihtiyaç bulunmaktadır. Bu sayede ofis içinde istediğiniz sonuca kolaylıkla ulaşmanız sağlanacaktır. Şimdi size düzen içinde yapılması gereken ofis temizliği nasıl olur sırası ile anlatacağız.

Ofis temizliği; çöpler

Temizlenecek olan ofisin ilk işi ofis içindeki çöp kutularını boşaltmak olmalıdır. Boşalttığınız çöpleri ofis dışına alarak ofis içinde koku yapmamasını sağlamalısınız.

Ofis temizliği; toz alma

Ofisde boşaltılan çöpler sonrasında boşalttığınız çöpler sonrasında masa üstleri mikrofiber bez ile silinmelidir. Masa üzerinde yer alan klavye, mouse gibi sürekli temas edilen bölgelerin hassas ve özenli bir şekilde silinmesi gerekmektedir. Aksi halde bakterilerin çoğalmasına ve salgın hastalıkların yayılmasına neden olacaktır. Masa üzerlerinde yer alan tüm objelerin ve masanın silme işleminden sonra ise diğer bölgelerin silme işine geçmelisiniz.

Ofis içinde yer alan evrak dolabının kulpları, yüzeyi ve haftada bir üzeri silinmelidir. Ofis içinde ne kadar masa ve dolap varsa her biri özenli bir şekilde silinmeli ve tüm silme işlemlerinin sonucunda diğer temizlik adımına geçilmelidir.

Ofis temizliği; zemin

Ofis temizliğinde tozları alma işleminden sonra bir sonraki işlem ise ofis içindeki tüm yüzeyin süpürülmesi olacaktır. Parkelerin süpürülmesi esnasında toz kalkmaması için süpürge ucunun nemli olmasına özen gösterilmelidir. Tüm ofis zemini baştan aşağıya düzenli bir şekilde süpürüldükten sonra yine aynı şekilde silme işlemi için vileda ayarlanmalı ve suyun ılık olmasına dikkat edilmelidir.

Ofis temizliğinde oldukça önemli bir yere sahip olan zemin temizliği için özel üretilen parke deterjanları kullanılarak baştan sona doğru silinmelidir. Eğer silinen ofis, normalden büyükse asla tek kova su ile bütün ofis silinmemeli, tam tersi ofisin büyüklüğüne orantılı olarak iki su kova şeklinde silinmelidir. Bu sayede yapılacak olan ofis temizliği olması gerektiği gibi temiz olur. Ofis temizliğinde genel temizlik yapıldıktan sonra tuvalet, mutfak gibi alanların da temizliği yapılmalıdır. Özellikle mutfak ve banyo temizliğinde doğru ve hijyenik olan  sonuca ulaşabilmeniz için mutlaka yapılacak olan işlemin tek kullanımlık temizlik ürünleri tarafından yapılması gerekmektedir.

Ofis temizliği; Tuvalet

Ofis temizliği zemin, tozlar, çöpler gibi genel olarak yapılması gereken tüm işlemler sırası ile yapılır. Tüm temizlik sırası ile yapıldıktan sonra ise yapılacak olan temizliğin, devamında ofis tuvaletinin dezenfekte edilmesi gelmelidir.

Hijyen açısından olabildiğince hassas olunması gereken bu bölge, ortak kullanım alanı olup, sağlanacak olan hijyenin  ofis çalışanlarının sağlığı ve verimli çalışabilmeleri için oldukça önemli bir yeri olmaktadır. Ofis tuvaleti temizliği yapılırken tuvaletin kapı kollarından musluk başlıklarına ve klozetin bütünü olan tüm taşları hijyen açısından temizlemeli ve bu alanda hijyenik olan temizliğin yapılması gerekmektedir.

Ofis içinde her bölgeye çamaşır suyu sürülerek bakterilerin üremesini ve var olanların da çoğalmasını önleyebilirsiniz. Temizliği en başında ofis çöpleri atılırken tuvaletin çöpünün de atılması, bu bölgeyi temizlerken ekstra uğraşmanıza gerek olmayacaktır. Tuvalet temizliği sırasında dikkat etmeniz gerekenin bu süreç içerisinde mutlaka  eldiven kullanmanız gerektiği olduğunu unutmamalısınız.

Ofis temizliği; mutfak

Yine ortak kullanım alanlarından biri olan ve tıpkı tuvaletler kadar önemli olan bir bölge olan mutfaklar, çay, kahve ve yiyeceğin bulunduğu alanlar olduğu için hijyenik olması oldukça önemlidir. Bundan dolayı tuvalet ve mutfaklar gün içinde iki kez temizlenmesi gereken önemli bölgelerdir. Bu bölgelerde ise yapacağınız temizliğin doğru yöntemler kullanılarak ve özenli bir şekilde yapılması, alanda oluşabilecek salgın hastalıkların önüne geçmektedir.

Eğer sizde ofisinizin konforunu ve çalışanların verimini arttırmak istiyorsanız yapmanız gerekenin ofisinizi düzenli bir şekilde temizleyecek olan bir firma ile ile anlaşmak olacaktır. Bunun için ise birçok kurumsal temizlik firması ile iletişime geçmek ve her birinden talep ettiğiniz ofis temizliğine fiyat alabilmek için ‘’ofis temizliği’’ sayfasına girerek ücretsiz bir şekilde talep oluşturabilir ve istediğiniz temizlik hizmetini kolaylıkla alabilirsiniz.

Benzer konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler