Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış Cephe Tasarımı ile İlgili Bilmedikleriniz

ustamgeliyorda ses yalıtım nasıl yapılır hakkında ilginç bilgiler sunarak sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Yeni Bir Görünüm

Kaç yıllık bir bina olursa olsun o binaya dış cephe yenileme işlemleri uygulanırsa adeta yeni bir bina yapılmış gibi olur. Öyle ki çoğumuz yıllardır gittiğimiz akrabalarımızın evini sırf dış cephe yenileme yüzünden tanıyamaz ve bulamaz hale gelebiliriz.

Bu yenileme işlemleri sadece dış görünüm için de değil aynı zamanda böcek ve haşerelerden korunmak, binanın ömrünü uzatmak ve nihayetinde de ısı ve ses yalıtımı yapmak için kullanılmaktadır.


Ses Yalıtımı

Binalar içerisinde çeşitli makinelerden çıkan seslerden rahatsız olmamak için birbirinden farklı ses yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Bu malzemeler ortamın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bu malzemeler duruma göre zemin ya da tavana veya duvara uygulanabilirler. Genel olarak panel ve sünger ana ses yalıtım malzemeleridir. Kendi içlerinde ise birçok farklı modeli bulunmaktadır. Şimdi bu malzemelere değinelim.

Süngerler

Ses yalıtımı için kullanılan en ideal malzemelerden birisi süngerler olmaktadır. Bu kapsamda hem kullanımının kolay olması hem de etkili bir yalıtım sağlaması tercih sebebidir. Hidrofor sistemleri, kazan dairesi, jeneratör odası gibi yerlerde ses yalıtım süngeri kullanılabilmektedir. Bu süngerler kendiliğinden yapışma özellikleri sayesinde kolayca uygulanmaktadır. Bu kapsamda sesi etkili bir şekilde absorbe etmesi de oldukça önemlidir.

Paneller

Ses yalıtımı için kullanılan bir diğer malzeme ise panellerdir. Duvarlara ve tavana rahatlıkla uygulanabilen bu paneller sayesinde ortamda var olan ses emilmektedir. Ayrıca bu panellerin renkli kumaşlar ile kaplı olması dekoratif amaçlı olarak kullanılmalarına da imkan tanımaktadır. Bu sayede bir taşla iki kuş vurmak mümkün olmaktadır. Ses yalıtım panelleri dikdörtgen bir şekilde imal edilmiştir. Bu şekilde duvara monte etmek mümkün olduğu gibi aynı zamanda tavana yatay bir şekilde iplerle asılmaları da mümkündür.

Sizlere yukarıda ses yalıtım nasıl yapılır hakkında detaylı bilgiler verdik. Bu kapsamda sizler de hizmetlerimizden faydalanmak için bizlerle iletişime geçebilir böylelikle gürültü kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Deneyimli ustalarımızın sizleri beklediğini de ifade edelim.

Dış cephe tasarım işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler