Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış Cephe Kaplama ve İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Sizlere bu yazımızda dış cephe kaplama ve özellikle de ustamgeliyor nem yalıtımı konularında bilgilendirmelerde bulunacağız.

Nem Yalıtımı Nasıl Yapılır

Bu konu aslında ilk olarak bina yapımı sırasında ele alınmalı ve bu aşamada sorun giderilmelidir. Aksi takdirde daha sonradan alınacak önlemlere başvurulmak zorundadır.

İlk olarak belirtmek gerekirse bina yapımı sırasında kullanılan malzemelere göre tuğla içleri ve araları köpükler ve derzler ile kapatılmalıdır. Çünkü dış cephede akan suların bir kısmı tuğlaların içerisine girmekte ve neme neden olmaktadır.

Nem yalıtım sistemleri içerisinde ikinci bir aşama ise inşaat bittikten sonra çeşitli uygulamaların yapılmasıdır. Bu kapsamda ilk olarak neme neden olan yerin tespit edilmesi gereklidir. Bu tespit yapıldıktan sonra orası iyice nem ve küften arındırılmalıdır. Ardından ise bu bölgeye poliüretan köpük sıkılmalıdır. Bu sayede nem sorunu kalıcı bir şekilde giderilebilir.

Nem Yalıtımı Malzemeleri

Yukarıda kısaca poliüretan köpük hakkında bilgi verdik. Ancak yalıtımda kullanılan tek malzeme bu değildir. Bunun yanı sıra termal boya çeşitleri de kullanılmaktadır. Bu boyalar nemli yüzeyin dış katmanına gerekli temizlik işlemleri yapıldıktan sonra uygulanmaktadır. Böylelikle oldukça kısa bir süre içerisinde netice almak mümkün olmaktadır.

Yukarıda da aktardığımız üzere nem yalıtımı malzemesi uygulanacak bölgeye göre değişiklik arz edebilir. Bu durumda iyi bir şekilde inceleme yapılmalı ve ardından da uygulamaya geçilmelidir.

Nem Yalıtım Maliyeti

Nem yalıtımı binalarınızın içerisinde bulundukları tehlikeli durumdan kurtulmaları için son derece önemlidir. Eğer kısa süre içerisinde müdahale edilmez ise çok daha büyük ve kalıcı hasarlara neden olunabilir. Bu da sizlere ekstra masraf anlamına gelecektir.

Dolayısıyla vereceğiniz nem yalıtım ücreti her ne kadar olursa olsun sizlere sağladığı fayda itibariyle oldukça küçük bir meblağ olarak kalacaktır. Bu kapsamda yine de bu ücretler çok cüzi meblağlardır. Zira malzemeler oldukça uygun fiyatlar ile temin edilebilmektedir. Bunun için sitemizde yer alan ustalarımızdan faydalanmanızı sizlere tavsiye ediyoruz. Böylelikle binanızın ya da evinizin ömrünü de sağlıklı bir şekilde uzatabilmeniz mümkün olacaktır.

Dış cephe kaplama işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler