Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış cephe boyası neye göre seçilmeli?

Dış cephe boya seçimi tıpkı iç cephe boya seçimi kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu. İşte iç cephe boya seçimi:

Dış cephe boyası yeni olan binaların yahut boyası eskiyen konutların yenilenme işlemine verilen isimdir. İzolasyon işlemi yapılmamış olan binaların dış cephe mantolama işlemi yapıldıktan sonra da boya işleminin yapılması mecburi bir işlemdir.

dış cephe boya-ustamgeliyor.jpg

Dış cephe boyası, tıpkı ev dekorasyonu boya badana renklerinde olduğu gibi birçok renk seçeneğine sahiptir. Bu konuda neredeyse iç mekân boyalarında çok daha fazla renk seçeneğine sahip olan dış cepheler, kişilerin isteklerine ve yaşanan alandaki iklim şartlarına göre şekillenmektedir.

dışcepheboyabadana-ustamgeliyor.jpg

Dış cephe boya işleminde renk seçeneğinin çok daha fazla olmasının nedeni iç mekânlarda koyu renkli kasvetli gösterecek, canlı renkler uyum zorluğu çekecek derken pek çok rengi elemek zorunda kalıyoruz. Hâlbuki dış cephelerde böyle sınırlar yoktur. Dış cepheler her rengi kaldıracak özellikte olan yerlerdir. Bu yüzden en açık renk olarak bildiğimiz beyazdan tutun da en koyu renk olarak bildiğimiz siyaha kadar her renk dış cephelere uyum sağlamaktadır.

Dış cephe boya.jpg

Dış cepheler kir ve toza, yağmur ve rüzgâra maruz kalan yerler oldukları için temiz görünmeleri önem arz etmektedir. Bu nedenle de renk seçimi doğru yapılmalıdır.

dış cephe renkleri.jpg

Bina boya rengi neye göre seçilir

Dış cephe boya seçimi yapılırken pek çok husus beraber değerlendirilmelidir. İlk olarak evinizin bulunduğu ortamı ve çevresini değerlendirerek hangi rengin uyumlu olacağına karar verin. Örneğin; yeşil bir bahçeniz varsa doğru renk yeşil, mavi ya da çok koyu renkler değildir. Eğer çevre düzenlemesine uygun olan zorunlu bir düzenleme yoksa evinizin yanında bulunan yapıların renklerini de dikkate alın. Bu yapılarla uyumlu duracak ve sırıtmayacak bir renk seçimi yapılabilir.

dış-cephe-boya-fiyatları.jpg

Eğer boya badana işlemi yapılacak olan binanın dış cephesi ince işçiliğe sahip ve görsel ayrıntılar içeren bir yapıdaysa açık renk boyalar tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Bunun nedeni ise boyalar tüm işçiliği gözler önüne serecektir. Fakat dış cephe dikkatsiz boyanmışsa boya badana ustası koyu renk kullanarak kusurları kapatacaktır. Dış cephe boyama işleminde en dikkatli ve özenli olunmalı ve aynı zamanda bu konuda uzun yıllar deneyime sahip boya badana ustası tercih edilmelidir.

dış cephe boya-boya ustası.jpg

Dış cephe rengini seçerken de yine dış cepheyi boyayacak olan firma ve ustalar ile de görüşerek fikrini almalısınız. Bu kişiler uzun yıllardır sektörün içerisinde oldukları için çok fazla örnekle karşılaşmış ve deneyim edinmişlerdir. Bu nedenle boyacı ustaları tarafından önerilen renkleri de mutlaka değerlendirin. Tüm bu kriterleri değerlendirerek aradığınız dış cephe boyasına karar verebilir ve içinize sinerek boyama aşamasına geçebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler