Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış Cephe Boyamada İşinize Yarayacak Ufak İpuçları

Dış cephe badana ustamgeliyor ile çok daha şık, kolay ve keyifli bir hal alıyor.

Dış Cephe Boyama

İnşaatı tamamlanmış olan yeni binalardan tutun da eski binalara kadar hemen her yapının dış cephe yapımına ihtiyacı vardır. Dış cepheler bir nevi binaların elbiseleridir. Bu nedenle dış cephesi olmayan yapılar çıplak gibidir. Nasıl ki insan kendisine yakışanı giyiyorsa binalara da binanın yapısına uygun bir dış cephe yaptırılmalıdır. Böylece binalar daha şık ve estetik bir hal alacaktır. Dış  cephe boyama her bina için ayrı değerlendirilmesi gereken, özellik arz eden bir uygulamadır.

Dış Cephe Boyaları

Dış cephelerde kullanılan boya çeşitleri de en az iç mekanlardakiler kadar çeşitlidir. akrilik, silikonlu, grenli ve elastik boyalar dış cephelerde çokça tercih edilir. Bu boyalar binanın bulunduğu iklim tipi başta olmak üzere bir çok etken beraber değerlendirilerek seçilir. Mesela yoğun nem olan bölgelerde en iyi sonucu akrilik boyalar verecektir. Çünkü bu boyalar yüksek alkali dirence sahiptir. Silikonlu boya ise yüksek güneş ışınlarının oluşturacağı renk değişikliğine karşı ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Kullanım ömrü de bir hayli uzun olan dayanıklı bir boyadır. Grenli boylarda ise kendi kendini yıkama özelliği mevcuttur ve tozların tutunmasını önler. En iyi boyacılar, boyalar arasındaki bu ayrımları nazara alarak sizin için en doğru olan boyayı seçecektir.

Dış Cephe Nasıl Boyanır

Dış cephe boyası da bir boya badana işidir diyebiliriz. Ancak biraz daha farklı yapılmaktadır. Dış cephe boya badana nasıl yapılır diyenler için kısaca bahsedelim.

Dış cephede ilk olarak yapılması gereken bina dış yüzeyinde oluşan çatlaklar, kırıklar ya da deformelerin onarılmasıdır. Aksi takdirde boya istenildiği gibi durmayacaktır. Bu işlem yapıldıktan sonra ise dış yüzeyde bulunan izler, lekeler vs. gibi pürüzler giderilmelidir. Su borularında oluşabilecek paslar da incelenerek temizlenmelidir. Duvarlarda bulunan parlak kısımlar, betonlar, önceki dış cephe gibi etkenler yeni dış cephenin rahatlıkla tutunmasına göre ayarlanmalıdır. Daha sonra dış cephe için boya badana işleri artık başlayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler