Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çim Alan Oluşturmanın Faydaları

Muhteşem güzellikteki bahçenize çim alanları oluşturmak için hemen ustamgeliyor.com’u ziyaret edin.

Çim alanların oluşturulmasında dekore edilmesi gereken kapalı alanlar için Ustamgeliyorda çim alanları değişik fikirlerle hizmet sunuyor.

Bahçe Çimi Kurulumu

Yeşil alanları koruma projeleri bilindiği gibi canlı sağlığı üzerine olumlu etkilerde bulunuyor. Yeşil alanlar ne kadar kaliteli bir şekilde korunursa insan sağlığı da gerek biyolojik gerekse psikolojik anlamda olsun olumlu yönde etkileniyor. Her birey kendi evinde bahçe çimi kurulumuna yer verdiğinde yeşil alanlar daha da çoğalıyor ve korunaklı hale geliyor.

Aynı zamanda yetişkinler bu davranışları ile küçüklere örnek olarak yeşili korumak gerektiğinin bilinci çocuklara da  aşılanıyor. Bahçelerde yetiştirilmesi sağlanan çimlerin düzenli aralıklarla sulanması ve orantısız uzayan çimlerin kesilmesi gerekiyor. Böylece çimler yerini toprak düzlüklere bırakmıyor ve dışarıdan bakıldığında daha hoş görüntüler oluşturuluyor. Bu durum bahçesi olan bu binaların dekoruna da hizmet ediyor.

Çim Gübre Çeşitleri

Çimlerin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesinde gübreleme işleminin büyük önemi vardır. Gübre çimlerin daha sık ve daha çok olmasına yardımcı olur. Çim alanlarının çok olması kadar çimlerin sık olması da bu yeşil alanların göze hitap etmesi açısından önem taşır. Çim gübre çeşitlerinden yararlanarak hangi gübrenin hangi çim üzerinde daha etkili sonuçlar vereceği araştırılarak kullanımı sağlanmalıdır.

Çim gübre çeşitlerinden şeker gübresi olarak adlandırılan gübre türü incelenecek olursa: Gübrenin kristal yapısının şekere benzemesi çiftçiler arasında bu gübrenin şeker gübresi olarak anılmasına neden olmuştur. Gübre içerisinde sülfat formunda kükürt bulunur ve içerik bitkilerin bütün ihtiyacını karşılar. Böylece bitkinin fosfor alımı da artar.

Çim Çit

Yeşil alanların gerek canlı müdahalesinden gerekse olumsuz hava şartlarından korunmasında çim çitlerin büyük öneminin olduğundan bahsedilmesi gerekir.  Çim çitler doğanın rengine uyumlu olarak genellikle yeşil renkte imal edilirler. Çitlerin sonradan boyanması gerekmez. Olumsuz hava şartlarında bile yıllarca kullanılabilirler.

Çim alan oluşturmaktan faydalanmak için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler