Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çatı çeşitleri nelerdir?

Çatı tasarımları çoğunlukla binanın inşa edileceği bölgenin iklim şartlarına uygun dizayn edilir.

Çatı tasarımları çoğunlukla binanın inşa edileceği bölgenin iklim şartlarına uygun dizayn edilir. Türkiye’deki şehir içi binalar için çatı eğimi %33 olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra çatı çeşitleri nelerdir, kaç çeşit çatı vardır bakalım.

Kırma Çatı ustamgeliyor.jpg

Kırma Çatı

Dikdörtgen ve basit şekilde kurulan çatı şeklidir. Yağmuru damla damla akıtmak için kurulan damlılık sistemi binanın her tarafında aynı seviyede dolaşır.

Tek eğimli çatı ustamgeliyor.jpg

Tek eğimli çatı

Yarım beşik çatı olarakta bilinen tek eğimli çatılar, hacmi sadece bir çatı yüzeyi ile ölçerler. Köşe kısımları kalkan duvarı ile kaplanır. Düz olan yan duvarın basınca açık olması nedeniyle tehlike oluşturabilir.

Hac şeklinde çatı ustamgeliyor.jpg

Hac şeklinde çatı

Kare bir plan üzerine kurulan hac şeklindeki çatı iki beşik çatıdan oluşmaktadır. Aynı zamanda bütün duvarlar kalkan duvarı olarak yüksek inşaa edilir.

düz çatı ustamgeliyor.jpg

Düz çatı

Eğimli çatılara nazaran ekonomik oluşuyla bilinen düz çatılar, derinliği fazla olan binalara uygulanır.

Mansard çatı ustamgeliyor.jpg

Mansard çatı

Adını, tasarımcısı olan Fransız mimar Mansard’tan almıştır. Küçük dizayn edilen binalarda, yanlara  kalkan duvar yapılır. Çatı profilinin güzel görünmesi için uygun oranlı modeller seçmek gerekir. Bu çatılarla ilgili olarak ülkemizde çok az örnek vardır.

Çatı İşleriniz için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler