Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çamaşır Yıkama İşlemlerinde İşinize Yarayacak Ufak İp Uçları Nelerdir?

ustamgeliyor kuru temizleme firmaları ile çamaşırlarınızı güvenle yıkatabilirsiniz.

Yağ Lekeleri Çıkarma

Yağ lekeleri ne kadar kaliteli deterjan kullanırsak kullanalım çoğu zaman çıkaramadığımız lekelerdendir. Çoğu zaman yüksek sıcaklıkta yıkayarak çıkarmaya çalıştığımız bu lekeler en sevdiğimiz kıyafetleri bir anda toz bezi haline getirebilmektedir. Bu lekelerden kurtulmak için yapmanız gereken şey son derece basit... Çamaşır yıkama işlemi öncesi çamaşırlarınızı makineye atmadan önce yağ lekesinin üzerine lekeyi tamamen kaplayacak şekilde bulaşık deterjanı sürün ve birazcık çitileyin. Durulama işlemi yapmadan yağ lekesi olmuş kıyafetinizi makinaya atarak yıkama işlemini gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır.

Sakız Lekesi Çıkarma İşlemi

Hemen hemen her insanın başına gelmiş olan talihsiz kazalardan birisi de kıyafetlere sakız yapışmasıdır. Kıyafetlere yapışan sakızlar çıkarmak ve sakızın sebep olmuş olduğu lekeleri yok etmek oldukça zordur. Böyle durumlarda kuru temizleme firmalarına başvurmak en akıllıca yöntem olacaktır. Fakat kuru temizleme yapmadan da sakız lekelerinden kurtulmak mümkündür. Sakız lekesinden kurtulmak için ihtiyacınız olan tek şey bol miktarda buzdur. Sakız sıcağın etkisi ile yumuşayan ve etrafa yayılan bir maddedir. Bu sebeple sakız yapışmış olan kıyafetlerinizin üzerine bol miktarda buz koyun ve yaklaşık 20 dakika sakızın donmasını bekleyin. Sakız yapışmış bir kıyafetinizi bir poşet içerisine koyup buzluğu atmakda aynı etkiyi oluşturacaktır. Sakız donduktan sonra tek bir hareket ile sakızı kıyafetinizden çekerek alabilirsiniz. Bu işleme rağmen bir miktar sakız kıyafetinizde kalmış ise bu durumda sakızın üzerine benzin yahut tiner dökerek çitilerseniz kolaylıkla kalan sakın parçalarından da kurtulmuş olursunuz.

Daha Beyaz Çamaşırlar İçin İp Uçları

Kullandığımız çamaşır suları her ne kadar daha beyaz çamaşırlar vaat etselerde, bir müddet sonra çamaşırlarımızın eskisi kadar beyaz olmadığını görürüz. Çamaşırları daha beyaz yapmanın çamarşır suyu dışında bir yöntemi daha vardır. Beyaz, temizlik sirkesi... Çamaşır yıkama şirketlerinin daha hijyenik ve daha beyaz çamaşırlar elde etmek için kullandıkları bu ürün son derece kullanışlıdır. Tek yapmanız gereken deterjan haznesine çamaşırlarınızı yıkarken bir çay bardağı beyaz sirke dökmek olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler