Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Boyama Makinesi ve Çalışma Prensipleri

Boya makineleri ile en iyi işi çıkaran ustalar ustamgeliyorda sizi bekliyor.

Boyama Makineleri

Çeşitli amaçlar için boya makinesi vardır. Kumaş için ahşap için gibi belli kategorilere ayrılır. Kumaş için kullanılan boya makineleri çektirme yöntemleri ile çalışır. Yani kesikli bir şekilde çalışır. Bu makineler, yüksek sıcaklıkla ve belli basınçta çalışır. Basınç aralığı genelde 4-5 bardır. Enine olan veya halat şeklinde olan kumaşları boyayan makinelerdir. Sentetik bazlı kumaşlarda daha çok kullanılan bir makine türüdür. Bu makinelerde materyal yani kumaş sabittir. Makinenin içindeki banyo kısmı hareketlidir. Bu nedenle de kırışık olunca bozulabilen kumaşların boyanması tehlikelidir. Bu makinenin bir dezavantajı ise boya maliyeti yüksektir.

Boya Makinesinin Yapısı

Boya sökümü makinelerinin yapısı genelde yuvarlaktır. Banyonun bulunduğu bir teknesi vardır. Burada hareket eden bir çıkrık vardır. Bu taşıyıcı ise silindir şeklindedir. Boyanacak malzeme, dönen yapı sayesinde çıkrıktan geçirilir. Çıkrık sayesinde boyanan malzeme banyo içinde kalır. Malzeme eğer sentetik veya sentetik karışımlı bir malzeme ise oval olan çıkrıklar kullanılır. Boya söküm yöntemleri olarak kullanılabilir. Tekne derinliği diğerlerine göre daha azdır.

Boya Makinesinin Kısımları

Boya makinesi nasıl çalışır sorusuna en güzel cevap kısımların daha iyi bilinmesi gerektiğidir. Bu kısımların bilinmesi sonucunda makinenin nasıl çalıştığı hakkında daha iyi fikir edinebilir. Makine toplam 6 kısımda incelenebilir. Kumaşın dönemsini sağlayan çıkrık bulunur. Taşıyıcı bir silindir bulunur. Sıcaklığın değişmesini sağlayan bir eşanjör bulunur. Bir de boyama teknesi bulunur. Bu yapılar sayesinde boya makinesi kullanılmaya başlar. Ekstra olarak birçok alt yapısı daha bulunmaktadır. Boyanacak malzemenin makinenin içindeki hareketini sağlayan kısım çıkrıktır. Makinenin en önemli alanlarından biridir. Malzemelerin özelliğine öre değişen çıkrık yapıları da mevcuttur. Aynı zamanda makinenin içinde sıcaklığın değiştirilmesini sağlayan kısım da bulunmaktadır. Çıkrık kısmı malzemeyi döndürmeye yardımcı olur. Taşıyıcı kısım ise malzemeyi çıkrığa ileten ve yönelimini sağlayan bir kısımdır. Malzemelerin özellikleri iyi bilinirse hangi boya makinesinin kullanılacağı da daha iyi belirlenebilir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler