Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Banyonuzu temizlerken dikkat etmeniz gereken 2 madde

Temizliğin, özellikle de banyo temizliğinin insan sağlığı için hayati önem taşıdığını biliyor muydunuz?

Banyolar bakterilerin en çabuk çoğaldığı mekânların başında gelir. Sağlıklı bir banyo için, haftada mutlaka 2 kere temizlemeniz gerekir. Banyonun temizlenme sıklığı evde kaç kişi yaşadığınıza göre de değişiklik gösterecektir. Kalabalık bir aile de banyo çok daha hızlı pislenecek ve daha sık temizlik gerekecektir.

temiz-banyo.Jpeg

Ev temizliği yapılacağa zaman sağlık için özenli ve dikkatli bir iş yapılaması şarttır aksi takdirde banyodaki bakterilerin yalnızca yer değiştirmesine sebep olursunuz.

banyo-temizliği-ustamgeliyor.jpg

İşte banyo temizliği konusunda en önemli 2 nokta

  • Her yerin bezi ayrı olmalı

Banyo içerisinde yapılan banyo temizliği esnasında en sık yapılan hataların başında lavaboya ovduğunuz bezin, küveti ovduğunuz bezin ve klozet çevresini sildiğimiz bezin aynı bez olmasıdır. Bu yöntem bakterilerin yerini değiştirmek ve çoğaltmaktan başka bir işleme yaramayacaktır. İnsan sağlığını da oldukça tehdit eden aynı bez kullanımı asla yapılmamalı ve her yerin kendine özel ayrı malzemesi olmalıdır.

klozet-temizligi.jpg

Temizleme işleminden 15 dakika önce klozet, lavabo ve küvetin az miktarda çamaşır suyu ile bekletilmesi de yine işinizin kolaylaşmasına ve çok daha hijyenik sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Çamaşır suyu ile beklettiğiniz banyonuz mutlaka bekleme süresince çam yahut havalandırma ile de hava almalı ve koku içeride biriktirilmemelidir.

çamaşır suyu-tuz ruhu.jpg

  • Çamaşır suyu ve Tuz ruhu asla bir arada kullanılmamalı!

Çamaşır suyu iyi temizler umudu ile kullanılsa da tuz ruhuyla asla birleştirilmemelidir. Çamaşır suyu ve tuz ruhunun birleşiminden çıkan klor gazı zehirlenmelere yol açacaktır. Çamaşır suyu aslen sodyum, hipoklorit çözeltisidir. Tuz ruhu ise hidroklorik asit ismi verilen en güçlü asitlerden biridir. Bu iki bileşen yan yana geldiklerinde ise inanılmaz bir etkileşim oluşturarak ciddi zehirlenmelere yol açar. Banyo temizliği yahut evde başka bir alan hiç fark etmez asla yan yana kullanılmaması gereken bu maddeler eve aynı zamanda bile alınmamalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler