Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Banyo Aydınlatma İçin Ne Renk Işık Seçilmeli

Banyonuza estetik bir görünüm katacak olan ustamgeliyor banyo aydınlatma seçenekleri için hayal ettiğiniz fikre siz de kavuşabilirsiniz.

Banyo Işıklandırma

Geleneksel banyolarda genelde pencereler pek önemli değildir. Yalnızca havalandırma amaçlı olarak küçük pencereler koyulur. Bu yüzden de banyolar genelde loş ve karanlıktır. İşte bu sıkıcı banyodan kurtulmak doğru aydınlatma seçeneği ile mümkün. Banyolarda tam beyaz, patlayan ışıklar pek iyi sonuç vermez. Genelde sarıya yakın renkler tercih edilerek hem aydınlık hem de insanı yormayan bir aydınlatma yapılmalıdır. Banyo ışığı tek kaynaktan dağılmak yerine birden fazla kaynaktan dağılırsa daha iyi ve eşit bir aydınlatma sağlanır. Böylece banyoda kör nokta da bırakılmamış olur.

Banyo Aydınlatmasında Püf Noktaları

Banyo aydınlatması için duvarlardan ziyade tavanda aydınlatma tercih edin. Bu ışık yerlere de vuracağı banyoda bir ışıltı sağlayacaktır. Ancak tavanda tek bir ışık yerine led aydınlatmalardan bir çok tercih edebilirsiniz. Tek aydınlatma fazla parlak gösterirken, ledler yumuşak bir geçiş sağlayacaktır. Banyoda bulunan malzemelere göre de aydınlatma seçebilirsiniz. Mesela küvetin yanlarına koyulacak olan ledler size estetik ve romantik bir ortam sağlarken, ayna çevresindeki ışıklar daha net bir görüntü sağlar.

Banyolarda en çok kullanılan aydınlatma şekli de apliklerdir. Bunlar banyo aynasının iki yanına ya da üstüne koyulabilir. Bu durumda hem aydınlatma sağlanır hem de estetik bir görünüm sağlanır. Aplikler yalnızca aydınlatma değil aynı zamanda bir aksesuar olduğu için şık bir görünüm yakalanır. Banyo ışık seçimi yaparken bu hususları göz önünde bulundurarak hem estetik hem de aydınlık bir banyo elde edebilirsiniz.

Banyo Elektrik Sistemi

Banyolarda kullanılan elektrik sisteminin doğru kurulması çok önemlidir. çünkü banyolar suya maruz kalan yerler oldukları kadar neme de maruz kalmaktadırlar. Bu yüzden elektrik kaçağı gibi sorunlar kesinlikle olmamalıdır. Ayrıca banyo elektrik sistemi paslanmaya karşı da dayanıklı olmalıdır. Çünkü nem zamanla pas yapabilecektir.

Banyoda kullanılan aydınlatmalar, kullanıcı tarafından pek fazla bakım istemeyen, kullanımı kolay ve kolayca arıza vermeyen dayanıklı aydınlatmalar olmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler