Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Duvarı Çeşitleri Arasından Seçim Yapmak

Siz de hayalinizdeki bahçe duvarını evinize yapmak istiyorsanız Ustamgeliyor.com ‘un bahçe duvarı dekorasyon önerilerini inceleyebilirsiniz.

Günümüzde ev tasarımlarının yanında dış tasarım uygulamalarının da popüler olması ile beraber daha önem gösterilmeye başlayan bahçe duvarı uygulamaları, daha çok kullanıldıkları mekanlara göre farklı malzemeler kullanılacak dekorasyonu yapılmaktadır.

Kullanım konusunda temel olarak istenilen güvenlik ihtiyaçları ve estetik görünümde yardımcı olabilecek bu dekorasyonlar günümüzde farklı çeşitlerde sergilenmektedir. Klasik bahçeler için tercih edilen bahçe duvarı dekorasyonlarına daha çok estetik amaçlar ön plana çıkmaktadır. Bununla beraber devlet dairesi ya da site güvenliğinde ise daha yüksek ve sert malzemeli yapılar kullanılmaktadır.

Güvenliğin üst düzeyde sağlanacağı uygulanan hastane, banka, devlet kurumu ya da özel işletmelerin etrafında yüksek yapılı bahçe çit demirleri kullanılmaktadır. Bu duvarların üzerinde de genel olarak dikenli tel ya da sivri parmaklıklar yer almaktadır. Bununla beraber aydınlatma sistemleriyle de en iyi şekilde aydınlatılmaları yapılabilmektedir. Genel olarak düz betondan yapılacak olan bu duvar dekorasyonlarında boya anlamında da genel olarak gri tonları kullanılmaktadır. Bahçe duvarı dekorasyonları kullanım alanlarına değişkenlik göstermektedir.

Farklı Tasarımlar Yapın

Bununla beraber apartman, müstakil ya da bahçeli evlerin etrafının çevrilmesi için uygulanacak olan bahçe duvarlarında ise farklı sistemler yer alabilmektedir. Büyük yüksekliklerin estetik konuda pek hoş bulunmaması nedeni ile daha alçak yapılar tercih edilir.

Bahçe duvarı dekorasyonlarında ahşap duvarlar, yığma taş duvarlar, galvanizli çit direği bulunan demirli duvarlar tercih edilmektedir. Kısa bir duvar üstüne demir ya da ahşap parmaklıklar kullanılarak estetik bir görünüm kazanılabilir. Bunun yanında temeli farklı malzemeler kullanmakla beraber farklı şekilde dizayn ve renk seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Farklı renklere göre ahşap ya da plastik kaplamalı bulunan bahçe duvarı sistemleri de oldukça popülerdir.

Dış etkenlerden etkilenmesi nedeni ahşap malzemelerin pek tercih kullanılmadığı bahçe çit yapımı konusunda kullanılacak olan beton malzemelerin demir destekli olması gerekir. Bu özelliği sayesinde su etkisine bağlı korozyon problemleri tamamen ortadan kalkmaktadır. Plastik kaplama ürünleri seçini için dış etkenlerin bir zararı ya da olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

Bahçe duvarı çeşitleri arasından seçim yapmak için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler