Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

3 Doğal Temizleme Yöntemi ile Halı Temizliği Nasıl Olur?

Halı nasıl temizlenir? Halı nasıl silinir? Halı yıkama fiyatları? En iyi halı yıkama makinası gibi sorularınızı yanıtladığımız bu yazımızda halınızı evden çıkartmadan nasıl temizleye bileceğinizi madde madde anlatacağız.

Halı temizliği nasıl yapılır?

Öncelikle en sık aldığımız bu soruya ilk yanıtımız elbette halı yıkatma fabrikalarını önererek profesyonel bir temizlik hizmeti almanız yönünde olacaktır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı halınızı evinizde kendi imkânlarınızda temizlemek istiyorsanız yapacağınız işlem birkaç yönlüdür. Halı yıkama fiyatları veya kendi ellerinizde temizleme isteğinden dolayı evde kendi çabalarınızla yapacağınız temizlik işleminde ister halı yıkama şampuanı isterseniz de şimdi önereceğimiz doğal yöntemlerle halınızı temizleyin.

Doğal yöntemler ile halı temizliği nasıl yapılır?

Doğal yöntemlerle halı temizliği nasıl yapılır sorusuna en etkili yöntemi ile yanıt vereceğiz. Doğal yöntemler ile halı temizliğinde en etkili üçlü; sirke, Arap sabunu ve karbonattır. Bu üçlü ister karıştırılarak ister ayrı ayrı kullanılarak halının temizlenmesi sağlanmaktadır.
Eğer halınız yağ gibi ağır kirler barındırmıyorsa yalnızca sirkeli ılık su yardımı ile lif ve benzeri temizlik bezleri ile halınızı silebilirsiniz. Bu işlem sonucunda herhangi bir su ile de silmenize gerek yoktur.
Eğer halınızda belli belirsiz lekeler mevcut ise ılık su ve karbonat ile halınızın lekeli bölgelerini lif veya benzeri bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Böylece halınızda yer alan leke veya lekeler yok olacaktır.

Eğer halınızda yer alan yağlı lekeler ve uzun zamandır biriken bir kir varsa yapmanız gereken Arap sabunu, sirke ve karbonatı sıcak suda karıştırarak lif gibi sert bir bez yardımı ile bastırarak silmek olacaktır. Halı temizleme de oldukça etkili bir yöntem olarak bilinen bu üçlünün karışımı sonunda halınızın parladığını ve sağlığa zarar verecek olan bakterilerden nasıl arındığını göreceksiniz. Halınızı bu mucizevi üçlü ile sildikten sonra 15-20 dakika sonra ılık su ve sirke karışımı ile tekrar silerek durulamayı yapınız. Böylelikle halınızın tüylerinin nasıl parladığını göreceksiniz. Halı nasıl silinir sorusunun cevabını kısa ve anlaşılır bir şekilde verdiğimize göre şimdi ise halı yıkama ücretleri hakkında merak edilenleri yanıtlayalım.

Halı yıkama ücretleri ne kadardır?

Halı yıkama fiyatları ne kadardır sorusuna yanıt olarak sabit bir rakamın verilmesi elbette mümkün değildir. Yaptığımız araştırma sonucunda halı yıkama fiyatları konusunda oldukça farklı rakamlar bulunup yıkatmak istediğiniz halının metre karesine ve halının cinsine göre değişim göstermektedir.
Kimi halı yıkama fabrikası halının metre karesini 5 TL’ye yıkarken kimisi 4TL’ye yıkamaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler